Menu Sluiten

Schrijnwerkerij


Schrijnwerkerij

Informatie over schrijnwerkerij.

Een schrijnwerker is een ambachtsman en handelaar die dingen bouwt door stukken hout te verbinden, met name lichter en meer sierwerk dan dat van een timmerman, inclusief meubels en de hulpstukken van een huis of schip.

Een schrijnwerker is een woord wat in Belgie wordt gebruikt. In Nederland zul je weinig mensen vinden met dit beroep maar de beste omschrijving die erbij past is een houtbewerker. Dit varieert van het leggen en maken van houten vloeren tot het op maat maken van houten kozijnen.

Bij houten meubelen denk je waarschijnlijk aan handgemaakte en ongelooflijk gedetailleerde stukken, maar een van de beste soorten schrijnwerk om te gebruiken bij het maken van unieke en mooie meubelen is teakhout.

Teak is een populaire houtsoort omdat het een dicht hardhout is dat niet breekt of splintert, waardoor het een geweldige keuze is voor het maken van meubels omdat het jaren meegaat. Omdat het bestand is tegen water, wordt teak vaak gebruikt voor de bouw van boten en voor tuinmeubelen, niet alleen vanwege de weerstand tegen vocht, maar ook vanwege de natuurlijke glans en de kleur van zilvergrijs.

Er zijn veel verschillende soorten verbindingen en technieken die met teak kunnen worden gebruikt om prachtige meubelstukken te maken.

Info over schrijnwerkerij

Sterke info over Schrijnwerkerij

Wat doet een schrijnwerker allemaal.

Een schrijnwerker houdt zich beroepsmatig bezig met houtbewerking. In de meubelmakerij noemt men de schrijnwerker diegene die maatkasten en keukens maakt. Je hebt buitenschrijnwerk en binnenschrijnwerk evenals houtskeletbouw.

Een goede schrijnwerkerij wordt tevens vaak gelinkt aan interieurbouw. Een schrijnwerkerij is de ideale partner voor het maatwerk van uw kasten, keukens, dressings en meubelen.

Meer info over schrijnwerkerij nu op construmax.be.

Tags

Interieur Schrijnwerk Antwerpen | Interieurbouw Schrijnwerk Antwerpen | Leveranciers Schrijnwerkerij | Maatwerk Hout | Meubels Op Maat Antwerpen | Op Maat Gemaakt Interieur In Antwerpen | Schrijnwerk Ant |